Věda a výzkum v naší firmě

V naší firmě klademe velký důraz na vědu a výzkum, kdy spolupracujeme s předními vědci v oboru. Naším vlajkovým produktem jsou lyofilizované klíčky brokolice s vysokým obsahem sulforafanu – bioaktivní sloučeniny, která je známá svými zdravotními přínosy a potenciálem v prevenci řady civilizačních onemocnění.

Sulforafan, přítomný v brokolicových klíčcích a jiné brukvovité zelenině, si nachází svoji roli v moderním potravinářství. Naše výzkumné úsilí vedlo k vývoji produktu, který se vyznačuje nejen vysokým obsahem sulforafanu, ale také stabilitou, odolností vůči tepelnému zpracování a dlouhou trvanlivostí. Tento produkt je ideální pro obohacování běžných potravin, od nápojů, přes těstoviny, mὓsli, polévkové směsi, čokoládu či těstoviny až po pečivo, což nabízí výrobcům i spotřebitelům snadný způsob, jak zahrnout sulforafan do jejich stravy a tím podpořit své zdraví.

Naše firma stojí v čele výzkumu a vývoje v oblasti výroby brokolicových klíčků s vysokým obsahem sulforafanu. Jsme také společností, která dodává sulforafan pro klinické testy. Toto postavení nám umožňuje být v těsném kontaktu s nejnovějšími vědeckými objevy a inovacemi v oblasti potravinových doplňků a zdravotní prevence.

Pokračujeme v našem výzkumu a vývoji a neustále inovujeme, abychom poskytovali produkty nejvyšší kvality, které přinášejí skutečné výhody našim zákazníkům a podporují jejich cestu ke zdraví a pohodě.

Dozvědět se více (Anglicky):
Oxidative Stress
What is oxidative stress and how does it harm our body?
NRF2 Pathway
What is NRF2 Pathway and how it protects from oxidative stress?
Sulforaphane
What is Sulforaphane and what are its health benefits?

Sulforafan

Bioaktivní prášek z brokolicových klíčků od Pure Food Norway obsahuje vysoké množství sulforafanu a dalších živin jako polyfenoly, vitaminy K, B a foláty, glukosinoláty, karotenoidy, chlorofyl a mnoho dalších. Náš prášek z brokolice je čistý, bez kontaminantů a přísad. A co je nejlepší? Při tepelném zpracování si dokáže udržet svoje hlavní vlastnosti.

Sulforafan, hlavní složka v brokolici, má mnoho prospěšných účinků na zdraví, včetně prevence civilizačních chorob. Stačí malé množství naší lyofilizované brokolice, abyste získali stejné množství sulforafanu, jako když sníte celou brokolici. Místo toho, abyste jedli syrovou brokolici v nereálných kvantech, k dosažení zdravotních benefitů sulforafanu, zkuste naše produkty a těžte z jejich zdravotních přínosů. Sulforafan je zkoumán zejména v souvislosti s:

  • Podporou imunity a protizánětlivými účinky
  • Antioxidačními účinky
  • Podporou v boji proti rakovině
  • Prodporou zdraví srdce a kardiovaskulárního systému
  • Regulací hladiny cukru v krvi
  • Podporou zdraví mozku

Výzkum a vývoj

V Pure Food Norway pečlivě vybíráme semena brokolice i další zeleniny a klíčíme je ve speciálně navržených zařízeních, což zaručuje vysokou kvalitu klíčků a výhonků. Tyto klíčky a výhonky poté podrobujeme procesu sušení mrazem, čímž si uchovávají své cenné nutriční hodnoty. Celý výrobní proces je navržen tak, aby zachoval co nejvíce účinných látek obsažených v klíčcích a výhoncích. Nabízíme také možnost přizpůsobení produktů podle potřeb zákazníka, ať už ve formě tablet, kapslí nebo prášku. Veškeré nutriční hodnoty našich produktů pečlivě sledujeme a ověřujeme ve spolupráci s nezávislými akreditovanými laboratořemi. Účinnost a vstřebatelnost bioaktivních látek navíc ověřujeme klinickými testy.

Ladislav Jilek PhD,
Partner and product developer

Naši vývojáři

Vývojáři z Pure Food Norway se věnují intenzivnímu výzkumu a vývoji v těsné spolupráci s odborníky ze Skandinávie, České republiky a USA. Vývojový tým má na starost Ladislav, který má dlouholeté zkušenosti v oblasti vývoje a výroby zeleninových klíčků a výhonků a s inovacemi potravinářských produktů. V rámci našich projektů jsme spolupracovali s předními českými vědci v oboru. Díky výstupům projektů, jako jsou „Potraviny s vysokým obsahem sulforafanu“ QK1910264 podpořené v programu NAZV ČR nebo „Nutrient concentrate (liquid and powder)“ 252611 podpořené Norges Forskningsråd, jsme dosáhli vysoké kvality našich produktů. Výsledky našeho výzkumu a vývoje si našly své uplatnění na trhu.

Ladislav se dále věnuje vývoji receptur bezlepkových produktů. Některé z těchto receptur, vyvinutých pro našeho partnera, firmu Adveni Medical s.r.o., zaznamenaly významný úspěch. Naše bezlepkové muffiny byly v roce svého uvedení na trh (2021) oceněny Potravinářskou komorou ČR a v kategorii „Potraviny pro speciální výživu“ získaly první místo. Dále bezlepkové krekry s chia semínky a brokolicovými klíčky obdržely v roce 2018 ocenění za nejlepší inovativní potravinářský produkt v kategorii „Reformulace roku“ od téže instituce.